Muodonmuutos

Ensimmäinen konkreettinen teos on nyt valmistunut. Tämä työ sai alkunsa harrastuksestani, luonnossa liikkumisesta.

Eli… Kulkiessani keväällä 2018 pitkin lumeen tallattuja polkuja ja uria, kirkastui ajatus, mistä lähteä liikkeelle. Aiheenihan on ”Puukko quo vadis” eli puukosta jotain… Jotain mitä?

Päätin tehdä yhden oikein kotoisaksi mieltämäni puukon (videoklippi tästä oivalluksesta löytyy tästä). Puukon, jota voisin itse juuri luonnossa kulkiessani käyttää: kalastuksessa, tulistellessa, ruoanlaitossa jne. Ajatuksenanihan on nimenomaan tutkia tässä opinnäytetyössäni omaa käsitystäni puukosta sekä erilaisia toteuttamiani prosesseja ja sitä, kuinka nuo muuttuvat koko opinnäytetyöprosessin aikana. Näin tuntui luontevalta aloittaa siitä mitä on nyt.

Minulle läheisiä asioita ovat materiaali- ja tunnetasolla luonnonmateriaalit ja yleensäkin luonnon kunnioittaminen. Koivu sen eri muodoissaan on todella monikäyttöinen materiaali. Tähän työhön päädyinkin käyttämään koivuntuohta ja visakoivua. Terämateriaalinhan tulee tällaisessa puukossa olla ehdottomasti jotain terästä (eli ei mitään modernimpaa, kuten vaikkapa keramiikkaa). Luonnon kunnioittamisen ja perinteisen puukontekotaidon kunnioittamisen vuoksi päädyin valmistamaan terän takomalla vanhasta viilasta.

Tämän työn nimi on ”Muodonmuutos”. Nimi tulee siitä, että yksi ja suuri anti puukonteossa minulle on se, kun näkee että materiaali muokkautuu johonkin toiseen muotoon. Näin tässä työssä kävi. Kuvasin eri työvaiheita ja alla onkin nähtävänä, miten Muodonmuutos syntyi. En laittanut kuvatekstejä, vaan kuvat puhukoot puolestaan.

Tätä työtä tehdessäni sain jo ajatuksia seuraavaa työtä varten. Siinä lähtökohdat ja varmasti koko prosessikin ovat ja tulevat olemaan aivan erityyppisiä. Siitä kuitenkin vasta tuonnempana. Nyt on aika nauttia Muodonmuutoksesta.

 

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close